VÅRA PRODUKTER

produkter

KÖTTLÅDOR 189kr/kg

Vi kommer att ha köttlådor i följande storlekar:
SMALL (5kg)
2,5kg färs, ryggbiff/entrecôte, grytbitar, stek av bog/fransyska.

MEDIUM (10kg)
4kg färs, högrev, ryggbiff/entrecôte, rostbiff/innanlår, stek av bog/fransyska, grytbitar.
LARGE (20kg)
8kg färs, oxfilé, högrev, ryggbiff/entrecôte, rostbiff, ytterlår/rulle, fransyska/bog. 
Vikt och innehåll kan variera något och beror på variationer i djurets storlek.
 

DETALJER VI SÄLJER

Vi säljer högrev, entrecote, ryggbiff, fransyska, rostbiff, rostas, rulle, innanlår, ytterlår, bogstek och färs. Det går att experimentera genom att blanda färs från nöt, lamm och gris och genom att mala detaljer såsom högrev för olika ändamål. Även grovleken på färsen kan varieras . Kom gärna med egna förslag, så löser vi dina önskemål. 

FRÅN SLAKT TILL BORD 
SLAKT 
För att nå bästa resultat med köttet krävs att processen fram till köket har gått rätt till i flera steg. Det hela börjar med att slakten skall gå till på ett lugnt sätt. För att djurkroppen skall få möjlighet till en bra mörning måste djuret ha energireserver i form av glykogen vid slakttillfället. Det har bara ett djur som hanterats på ett lugnt sätt, på ett stressat djur är energireserverna förbrukade och pH i köttet kan inte gå ner till önskad nivå. 

MÖRNING 
Nästa steg är mörningen. Under mörningsprocessen bryter köttets egna enzymer ner bindningar mellan muskelcellernas minsta beståndsdelar ned och påverkar på så vis mörheten i slutändan. Det finns generellt två sätt att möra ett kött. Det ena är i vakuumpåse och det andra är genom hängmörning. Vi har valt det senare då det under hängmörningsprocessen utvecklas tydligare, fylligare smaker med karaktär hos nötköttet. 

STYCKNING 
Köttet styckas sedan efter ca 14 dagars mörning. Av ett slaktat nötdjur får vi ut ca 50% styckdetaljer och 50% färs. Köttet styckas benfritt och vakuumpacketeras i konsumentförpackning som är märkta med detalj och vikt. I konsumentförpackningen har man en förlängd hållbarhet och ökad hygien. Redo för att konsumeras!

VILL DU KÖPA EN LÅDA MED KÖTT?